John Inge Øglænd blir en del av Euroheater-teamet

John Inge Øglænd kommer tilbake til Norge etter ni år i Midtøsten. Øglænd har en bred militær bakgrunn, og har deltatt i internasjonale operasjoner i blant annet Afghanistan og på Balkan. Han har ogå tjenestegjort flere år ved Garnisonen i Sør-Varanger og har vært eskadronssjef og operasjons offiser i Panserbataljonen Brig N, slik at han kjenner godt til utfordringerne og hva det kreves for å overleve I kalde områder.

– Etter å ha tjenestegjort i mer enn 20 år i Forsvaret, har jeg frosset mine døgn for kongeriket. Nå ser jeg frem til å gi mine tidligere kollegaer en varmere tid i felt!

Lang erfaring

De siste årene har Øglænd arbeidet med internasjonal logistikk og prosjekter innen olje og gass i De Forente Arabiske Emirater og den Kurdiske regionen i Irak. Han tar med seg tung erfaring innen Business Development og ledelse av internasjonale prosjekter til Euroheater.

Øglænds rolle vil være å bidra til Euroheaters nordiske og europeiske satsning. Euroheater er et lett og mobilt varmesystem, som fyller et behov som så langt ikke har vært å finne på markedet i Europa.

– Krigen i Ukraina har vist at kommandoplasser og ulike installasjoner må bli mindre og mer mobile for å øke overlevelsesevne. De tradisjonelle og store kommandoplassene, som blant annet ble brukt under de militære operasjonene i Irak og Afghanistan, må endres. Da er det behov for et nytt og lettere varmesystem, sier Øglænd.

Nødetater, sivilforsvaret og andre som trenger et lett og mobilt varmesystem for å redde liv, vil også være i målgruppen for Euroheater.

Foto: Forsvaret, Anton Ligaarden

– Jeg trives i dynamiske og internasjonale prosjektmiljøer. Jeg har en sterk motivasjon til å identifisere muligheter og utvikle innovative løsninger i samarbeid med våre partnere. Jeg gleder meg til å flytte hjem til Norge for å bidra i dette spennende arbeidet, avslutter han.

 

Eller kontakt post@euroheater.no for pris om produktet.